Een succesvolle marketingstrategie: van data naar actie

Een effectieve marketingstrategie vereist een grondige analyse, een doordachte strategie en een gedegen opvolging. Bij shakeUp begrijpen we het belang van deze drie pijlers. In dit blogartikel nemen we je mee in onze aanpak, waarbij Team Analytics, Strategy en Performance een cruciale rol spelen. Door middel van gegevensgestuurde inzichten, strategische planning en voortdurende monitoring werken we samen aan het realiseren van succes voor onze klanten.

Team Analytics:
Grondige data-analyse

Ons proces begint met Team Analytics. Zij duiken diep in de data van onze klanten. Ze doen de ene analyse na de andere.

  • Google Analytics analyse
  • Websitedesign en SEO-analyse 
  • Analyse van Google My Business 
  • User Experience (UX) analyse
  • GDPR-analyse
  • Google Ads analyse
  • Social Media analyse


Uit deze analyses haalt het team veel inzichten om de marketinginspanningen te verbeteren. Een SEO-analyse onthult kansen om de online zichtbaarheid op zoekmachines te vergroten. Daarnaast toetst een User Experience (UX) analyse de gebruiksvriendelijkheid van de website. Bovendien controleren ze of alles GDPR-proof is om de privacy van klanten te waarborgen. Ook de huidige prestaties van Google Ads en social media worden kritisch geëvalueerd om te bepalen wat goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Tot slot voeren ze een concurrentieanalyse uit en die laat zien hoe de klant zich verhoudt tot zijn rivalen in deze digitale arena.

Team Strategy:
Concrete plannen voor succes

Met de inzichten van Team Analytics in het achterhoofd neemt Team Strategy het stokje over. Ze creëren een op maat gemaakte marketingstrategie voor de komende maanden, gericht op het genereren van leads voor onze klanten. 

De strategie is volledig afgestemd op de doelgroepen, de buyer persona's en de gewenste fases van de aankoopreis (awareness, consideration, decision en delight). De marketingplannen omvatten onder andere SEO, SEA, social media en mailingcampagnes. Met een duidelijk doel voor ogen werken we aan meetbare en haalbare resultaten.

Team Performance:
Monitoring & Optimalisatie

Als performance marketing agency vinden we het evalueren en optimaliseren van de marketingstrategie van cruciaal belang voor digitaal succes. Daarom speelt Team Performance een essentiële rol in dit proces. Zij houden zich bezig met het analyseren van Key Performance Indicators (KPI's) voor elke fase en elke campagne. Door voortdurend de voortgang te monitoren, kunnen ze tijdig ingrijpen om afwijkingen te corrigeren en de strategie bij te sturen waar nodig. Met oog voor detail en nauwkeurigheid zorgen ze ervoor dat de marketinginspanningen binnen budget blijven en effectief blijven presteren.

 

 

Maandelijkse resultsUp meetings

Team Performance organiseert regelmatig de maandelijkse resultsUp meetings. Tijdens deze bijeenkomsten worden de prestaties van de marketingcampagnes uitvoerig besproken en geanalyseerd. Op basis van de verkregen inzichten worden er strategische beslissingen genomen en eventuele aanpassingen doorgevoerd om de prestaties verder te verbeteren. Deze gezamenlijke inspanningen zorgen ervoor dat we voortdurend werken aan het behalen van optimale resultaten voor onze klanten.

Performance marketing agency

Bij shakeUp geloven we in een holistische aanpak om marketingdoelstellingen te realiseren. Team Analytics levert waardevolle gegevensgestuurde inzichten, Team Strategy creëert op maat gemaakte marketingplannen en Team Performance zorgt voor een continue monitoring en optimalisatie. Deze gecombineerde inspanningen zijn de sleutel tot het digitaal succes van onze klanten. Door constant te evalueren en bij te sturen, kunnen we de prestaties blijven verbeteren en blijven we samenwerken aan groei en succes in een dynamische digitale wereld.

Maak een afspraak met Steffi van shakeUp

Nog interessante blogs voor jou

shakeUp bouwt aan een strategische partnership met Google

We zijn verheugd om aan te kondigen dat shakeUp, een performance digital marketing agency, nu officieel een Google Certified Partner is. Deze certificering is een erkenning van onze Google Ads-expertise en toewijding tot het leveren van maximale campagneprestaties voor onze klanten binnen Google Ads. In dit blogartikel vertellen we je wat dit betekent voor onze klanten en welke voordelen dit digital partnership oplevert. 

 

 

Verbeter jouw rendabiliteit met smarketing

“Invest in marketing”, they said.
“It will be fun”, they said.

We kunnen er niet omheen. Marketing maakt of kraakt jouw bedrijf. Hoe fantastisch zou het zijn als jouw promotievideo een hit wordt op sociale media? Daarentegen kunnen slechte leadopvolgingen al de marketing efforts in het water laten vallen. Om die reden is het belangrijk slim in te zetten op marketing, ofwel 'smarketing'. 

Smarketing duidt op een perfecte afstemming tussen marketing- en salesprocessen.

Als er iets is wat shakeUp écht goed kan, dan is het wel smarketing.

Wat doet een allround marketeer | shakeUp

Is jouw bedrijf op zoek naar een marketingexpert? Dan moet je letten op enkele belangrijke punten. Eerst en vooral: marketing is zeer breed.

Er bestaan verschillende soorten marketingexperts, elk met hun eigen specifieke competenties

Contacteer ons

shakeUp by Up
053 28 03 73
shake@shakeup.be
BE 0746.712.433

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp