Social media marketing

De snelweg naar nieuwe leads

Social media marketing is één van de krachtigste divisies van de digitale marketingwereld als het gaat om snel nieuwe leads te vergaren en aan community building te doen. Met onze diepgaande kennis en ervaring creëren we bij shakeUp effectieve en doelgerichte social media campagnes die je doelgroep aanspreken en je bedrijfsdoelstellingen realiseren.

 

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een essentieel onderdeel van digitale marketing waarbij adverteerders gratis of betaalde campagnes uitvoeren op social media platforms om specifieke doelgroepen te bereiken. Hiermee kunnen merken worden gepromoot en verkoop worden gestimuleerd via de kanalen die gebruikers dagelijks bezoeken. Binnen social media marketing kan je op twee manieren je content delen met je doelpubliek:

1. Organic social media: kwalitatieve content delen

Bij Organic Social Media draait het om het maken en delen van content op social media zonder dat daarvoor een advertentiebudget wordt gebruikt. Het doel is om je bedrijf te promoten via social media door regelmatig relevante en aantrekkelijke content te delen.

2. Adverteren op sociale media: kostenefficiënt en effectief

Adverteren op social media is een van de meest kostenefficiënte manieren om je boodschap te verspreiden. Met een bescheiden budget van slechts 5 euro kun je al snel 1000 mensen bereiken, een aanzienlijke besparing in vergelijking met traditionele media.

Een social media uitdaging?

Wat doet shakeUp onder social media marketing?

Aan de hand van de marketingstrategie die je eerder liet uittekenen of door middel van eerst een doortastende analyse uit te voeren van je huidige aanpak, leggen we de pijnpunten en groeikansen van jouw social media aanpak bloot. Dit rapport vormt de fundering waarop we onze SoMe-aanpak zullen uitbouwen. We geven onder meer antwoord op onderstaande vragen: 

 

Welke social media-platformen kies je?

Mensen zijn de afgelopen jaren actiever geworden op social media en gebruiken gemiddeld meer verschillende platforms. Het is belangrijk om de meest relevante kanalen voor jouw bedrijf te kiezen om je doelgroep te bereiken.

Elk social media-kanaal heeft zijn eigen specifieke gebruikers. Wij gaan na welk platform jouw doelgroep het meest actief gebruikt en stemmen jouw campagnes hierop af.

Wat is de perfecte mix tussen organische en betaalde content?

Onze social media-specialisten adviseren niet alleen over welke social media-kanalen het meest geschikt zijn om je doelgroep te bereiken, ze staan je ook bij om de efficiëntste mix samen te stellen van betaalde en organische content. Deze mix wordt volledig afgestemd op jouw doelstellingen en KPI.

Deze bedrijven kregen een grotere naamsbekendheid dankzij shakeUp

Waarom social media-beheer uitbesteden?

Hoewel veel mensen basisvaardigheden hebben om social media te gebruiken, komt er bij een succesvolle online marketing-campagne meer kijken.

  • Denk aan het creëren van de juiste content, integratie van social media op je website en het kiezen van de juiste kanalen voor je doelgroep.
  • Bovendien zijn social media-kanalen vluchtiger dan het weer en wisselen doelgroepen sneller van favoriet platform dan van onderbroek.
  • Het is van cruciaal belang om een betrouwbare partner te hebben die volledig up to date is met de huidige trends om je campagnebudgetten zo optimaal mogelijk in te zetten.

Een social expert voor jouw organisatie?

Ready to shake things Up?

  • Vraag meer informatie aan en start vandaag met het creëren van meer leads dankzij de strategische aanpak van onze marketing experten

Nog interessante blogs voor jou

Drie Marketingtrends die Misschien Niet Meegaan naar 2025

Marketingtrends zijn vluchtig van aard en veranderen voortdurend. Als marketeer is het belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen aan deze evolutie. Als je nog steeds vasthoudt aan dezelfde strategieën van jaren geleden, is het hoog tijd voor vernieuwing.

 

Hieronder bespreken we drie marketingtrends die hun kracht lijken te verliezen in 2024:

 

Een succesvolle marketingstrategie: van data naar actie

Een effectieve marketingstrategie vereist een grondige analyse, een doordachte strategie en een gedegen opvolging. Bij shakeUp begrijpen we het belang van deze drie pijlers. In dit blogartikel nemen we je mee in onze aanpak, waarbij Team Analytics, Strategy en Performance een cruciale rol spelen. Door middel van gegevensgestuurde inzichten, strategische planning en voortdurende monitoring werken we samen aan het realiseren van succes voor onze klanten.

Gas geven naar groei: Platform Rijschoollesgever

Platform Rijschoollesgever heeft de versnelling ingezet op weg naar succes, samen met shakeUp! Deze bijzondere rit bracht niet alleen groei in de rijschoolbranche, maar ook op de digitale snelweg. Ontdek hoe ze samen hun online zichtbaarheid hebben vergroot, leads hebben gegenereerd en zelfs een afslag hebben genomen richting beleidsvorming in de wereld van rijscholen. Een opwindend avontuur vol groei, innovatie en de belofte van een betere toekomst in de wereld van rijlessen.

Contacteer ons

shakeUp by Up
053 28 03 73
shake@shakeup.be
BE 0746.712.433

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp