SEO optimaliseren

Verhoog je online zichtbaarheid met een betere plaats in de zoekresultaten

Je hebt een geweldige website, maar wat als niemand hem kan vinden? Daar komt SEO-optimalisatie om de hoek kijken. Bij shakeUp begrijpen we dat SEO veel meer is dan alleen zoekwoorden. Het gaat om de juiste combinatie van technische optimalisatie, on-page SEO en linkbuilding om jouw website te laten schitteren in zoekmachines

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is een strategie waarmee we jouw website optimaliseren om hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Maar waarom is SEO zo belangrijk?

Online zichtbaarheid: Het merendeel van de online ervaring begint met een zoekmachine. SEO zorgt ervoor dat jouw doelgroep jouw bedrijf ontdekt wanneer ze relevante zoekopdrachten uitvoeren.

Meer organisch verkeer: Door SEO te gebruiken, optimaliseren we jouw content voor jouw doelgroep, wat resulteert in een hogere Click-Through Rate en een grotere kans op betere zoekmachineposities. Dit vertaalt zich in meer organisch verkeer naar jouw website.

Geen kosten per klik: In tegenstelling tot betaalde advertenties (SEA) betaal je niet per klik. De links in de zoekresultaten zijn organisch en worden als relevant beschouwd door zoekmachines, wat resulteert in gratis verkeer.

Versterking van marketingcampagnes: SEO-geoptimaliseerde pagina's dragen bij aan het succes van jouw social media en SEA-campagnes, verlagen de kosten per klik voor advertenties en sluiten naadloos aan op de verwachtingen van bezoekers.

Een SEO uitdaging?

Wat doen we bij SEO-optimalisatie

Aan de hand van de marketingstrategie die je eerder liet uittekenen of door middel van eerst een doortastende SEO-analyse uit te voeren leggen we de pijnpunten en groeikansen van jouw website bloot. Dit rapport vormt de fundering waarop we onze SEO-optimalisatie zullen uitbouwen. Omdat zoekmachineoptimalisatie meer is dan enkel keywords, richten ons op drie cruciale aspecten:

Technische SEO:

We zorgen ervoor dat jouw website snel, veilig en gemakkelijk doorzoekbaar is voor zoekmachinebots. De structuur, veiligheid, laadsnelheid en responsiviteit van jouw site zijn onder meer van vitaal belang voor een goede technische SEO.

On-page SEO:

We gaan op zoek naar de strategisch meest geschikte zoekwoorden, waarmee onze SEO-copywriter aan de slag gaat. Terwijl we ervoor zorgen dat jouw content boeiend en informatief is, zorgen we er meteen ook voor dat elementen zoals title tags en URL-structuren zorgvuldig worden geperfectioneerd en dat er genoeg interne links in de pagina’s zitten.

Off-page SEO:

We bouwen aan jouw online reputatie door kwalitatieve externe links te verkrijgen. Deze links zijn relevant en verhogen jouw autoriteit in de ogen van zoekmachines. 
 

Deze bedrijven namen al grote sprongen in de zoekresultaten met shakeUp

The neverending story

Turn around, look at what you seeeeeeeee! Het zou zo een songtekst kunnen zijn bij een 80’s filmklassieker, maar het is wat wij maandelijks voor jou doen: De voeten in de aarde zetten en op regelmatige basis gaan kijken en evalueren hoe het gaat met jouw SEO-score.

SEO is immers geen eenmalige actie, maar een voortdurend proces en een toppositie in Google is geen verworven recht. Het algoritme van zoekmachines verandert voortdurend, nieuwe technologieën worden gelanceerd en andere opnieuw uitgeschakeld. De online wereld staat nooit stil. Bij shakeUp begrijpen we dat en daarom blijven we jouw SEO-prestaties maandelijks volgen en sturen we bij waar nodig om jouw toppositie in zoekresultaten te behouden. 

Aan de hand van een continue position tracking en concurrentieanalyse gaan we kijken welke pagina’s en onderwerpen het goed doen en waar nog werk aan is. Aan de hand van dit maandelijks rapport wordt besloten om bijvoorbeeld aan Conversion Rate optimization (CRO) te gaan doen op de bestaande pagina’s, extra stukken content te gaan bij maken zoals blogs en e-books of betaalde campagnes op te zetten.

Jouw online succesverhaal stopt nooit, en met onze expertise in SEO blijf je altijd een stap voor op de concurrentie.

Een SEO expert voor jouw organisatie?

Ready to shake things Up?

  • Vraag meer informatie aan en start vandaag met het creëren van meer leads dankzij de strategische aanpak van onze marketing experten

Nog interessante blogs voor jou

Drie Marketingtrends die Misschien Niet Meegaan naar 2025

Marketingtrends zijn vluchtig van aard en veranderen voortdurend. Als marketeer is het belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen aan deze evolutie. Als je nog steeds vasthoudt aan dezelfde strategieën van jaren geleden, is het hoog tijd voor vernieuwing.

 

Hieronder bespreken we drie marketingtrends die hun kracht lijken te verliezen in 2024:

 

Een succesvolle marketingstrategie: van data naar actie

Een effectieve marketingstrategie vereist een grondige analyse, een doordachte strategie en een gedegen opvolging. Bij shakeUp begrijpen we het belang van deze drie pijlers. In dit blogartikel nemen we je mee in onze aanpak, waarbij Team Analytics, Strategy en Performance een cruciale rol spelen. Door middel van gegevensgestuurde inzichten, strategische planning en voortdurende monitoring werken we samen aan het realiseren van succes voor onze klanten.

Gas geven naar groei: Platform Rijschoollesgever

Platform Rijschoollesgever heeft de versnelling ingezet op weg naar succes, samen met shakeUp! Deze bijzondere rit bracht niet alleen groei in de rijschoolbranche, maar ook op de digitale snelweg. Ontdek hoe ze samen hun online zichtbaarheid hebben vergroot, leads hebben gegenereerd en zelfs een afslag hebben genomen richting beleidsvorming in de wereld van rijscholen. Een opwindend avontuur vol groei, innovatie en de belofte van een betere toekomst in de wereld van rijlessen.

Contacteer ons

shakeUp by Up
053 28 03 73
shake@shakeup.be
BE 0746.712.433

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp