Marketingaudit

Een analyse van je huidige online voetafdruk

Een marketingaudit is een veelomvattende evaluatie die jouw marketingplan naar een hoger niveau tilt. We voeren onder meer een SWOT-analyse uit om je interne kansen te ontdekken. Onze externe analyse richt zich dan weer op de markt waarin je opereert, inclusief concurrentie, en de huidige trends.

 

Wat onderzoeken we in onze marketingaudit?

 • Data-analyse: We graven diep in de beschikbare gegevens om inzichten te verkrijgen die de basis zullen vormen voor jouw strategie.
 • Website-analyse: We beoordelen de effectiviteit van je online aanwezigheid en identificeren mogelijkheden voor verbetering.
 • SEO-analyse: We onderzoeken hoe jouw website presteert in zoekmachines en stellen aanbevelingen op voor verbeterde zichtbaarheid.
 • Concurrentie-analyse: We analyseren jouw concurrenten om kansen en bedreigingen te begrijpen.
 • Social media-analyse: We bekijken hoe jouw merk presteert op sociale platforms en stellen strategieën voor om de betrokkenheid te vergroten.
 • Google ads-analyse: We evalueren de effectiviteit van jouw betaalde advertentiecampagnes.
 • Emailmarketinganalyse: We controleren de prestaties van jouw e-mailmarketinginspanningen.
 • Marktonderzoek: We verzamelen gegevens en inzichten over jouw doelgroep en markttrends.
 • SWOT-analyse: We identificeren jouw sterke en zwakke punten, evenals externe kansen en bedreigingen.
 • Product-market fit: We beoordelen hoe goed jouw product of dienst aansluit bij de behoeften van de markt.

Een datagedreven marketingstrategie

Waarom een marketingaudit?

Een marketingaudit is een cruciaal deel van de marketingstrategie. Zonder een stand van zaken op te maken is het onmogelijk een doeltreffend marketingplan voor de toekomst te creëren.
Of zoals de grote marketinggoeroe Aristoteles eeuwen geleden zei: ‘Wie het verleden niet kent, kan niet oordelen over de toekomst’. 

Een marketingaudit biedt cruciale voordelen:

 • Inzicht: Het biedt diepgaande kennis van jouw markt, concurrenten en interne capaciteiten.
 • Richting: Het geeft duidelijke aanwijzingen voor het optimaliseren van jouw marketinginspanningen.
 • Efficiëntie: Het zorgt ervoor dat je jouw middelen effectief inzet om jouw doelen te bereiken.

Bij shakeUp staan we klaar om jou te begeleiden bij het uitvoeren van een grondige marketingaudit. Samen zullen we de weg naar succes plaveien door te begrijpen waar je staat en waar je naartoe wilt. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen.

 

Deze bedrijven wezen we al de weg

shake things Up

Vraag vandaag meer informatie over je marketingaudit aan & ontvang een gratis analyse van je website en marketing efforts

Interessante blogs voor jou

Drie Marketingtrends die Misschien Niet Meegaan naar 2025

Marketingtrends zijn vluchtig van aard en veranderen voortdurend. Als marketeer is het belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen aan deze evolutie. Als je nog steeds vasthoudt aan dezelfde strategieën van jaren geleden, is het hoog tijd voor vernieuwing.

 

Hieronder bespreken we drie marketingtrends die hun kracht lijken te verliezen in 2024:

 

Een succesvolle marketingstrategie: van data naar actie

Een effectieve marketingstrategie vereist een grondige analyse, een doordachte strategie en een gedegen opvolging. Bij shakeUp begrijpen we het belang van deze drie pijlers. In dit blogartikel nemen we je mee in onze aanpak, waarbij Team Analytics, Strategy en Performance een cruciale rol spelen. Door middel van gegevensgestuurde inzichten, strategische planning en voortdurende monitoring werken we samen aan het realiseren van succes voor onze klanten.

Gas geven naar groei: Platform Rijschoollesgever

Platform Rijschoollesgever heeft de versnelling ingezet op weg naar succes, samen met shakeUp! Deze bijzondere rit bracht niet alleen groei in de rijschoolbranche, maar ook op de digitale snelweg. Ontdek hoe ze samen hun online zichtbaarheid hebben vergroot, leads hebben gegenereerd en zelfs een afslag hebben genomen richting beleidsvorming in de wereld van rijscholen. Een opwindend avontuur vol groei, innovatie en de belofte van een betere toekomst in de wereld van rijlessen.

Contacteer ons

shakeUp by Up
053 28 03 73
shake@shakeup.be
BE 0746.712.433

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp