Funnelmarketing

De juiste content op het juiste moment bij de juiste persoon


Niemand staat ‘s morgens op met de gedachte ‘Nu ga ik eens iets kopen’. Iedere aankoop wordt voorafgegaan door een besluitvormingsproces, ongeacht de duur ervan. Het is aan jou als bedrijf om je leads hierin te begeleiden door hen op de juiste momenten de juiste content aan te bieden. Marketingfunnels zijn de raderen die de marketingmachine soepel laten draaien. Zodra er aan een hendel getrokken wordt, start het mechanisme dat jouw nieuwe (potentiële) klant persoonlijk op een persoonlijke reis zal meenemen. Bij shakeUp zijn we specialisten in funnel marketing. We maken gebruik van geavanceerde technieken en tools om jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen

Wat zijn marketingfunnels en waarom zijn ze belangrijk?

Een marketingfunnel is een essentieel concept in de wereld van sales en marketing. Het is een visuele weergave van de reis die kopers afleggen voordat ze tot een aankoop overgaan. Een funnel dwingt je om na te denken over welke content je op welk moment aan je vooropgestelde buyer persona zou moeten aanbieden om hen te overtuigen voor jou te kiezen. De focus ligt niet op jouw product of dienst, maar op de behoefte die jouw klant probeert te vervullen en de zoektocht naar een oplossing daarvoor. In deze buyers’ journey is het van vitaal belang om respectievelijk opgemerkt te worden, interesse te wekken, vertrouwen op te bouwen en vervolgens aan te zetten tot actie.

Een marketingfunnel beschrijft de verschillende fasen van de klantreis die potentiële klanten doorlopen voordat ze de gewenste actie ondernemen, zoals het kopen van een product of het aanvragen van meer informatie. Als marketeer begeleid je mensen door de funnel om ze van potentiële kopers om te zetten in echte klanten. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat al je marketinginspanningen naadloos samenwerken in plaats van geïsoleerde eilandjes te zijn. Elk element van je marketingefforts werkt in de funnel samen naar een gemeenschappelijk doel.

Een funnelmarketing uitdaging?

Onze funnelmarketingaanpak

Inbound marketing

is een benadering waarbij we waardevolle content creëren die specifiek is afgestemd op de behoeften en interesses van de doelgroep. Hierbij staat het aantrekken van potentiële klanten centraal door middel van relevante en boeiende informatie. We begrijpen het belang van het opbouwen van vertrouwen en het vestigen van je autoriteit in je branche door middel van deze aanpak.

Growth hacking

is gericht op snelle groei via creatieve, data-gedreven experimenten. We streven naar innovatie om je bereik te vergroten en conversies te verbeteren. De pirate funnel, die hoort bij growth hacking, benadrukt belangrijke fasen van de funnel: Acquisitie, Activering, Retentie, Referral en Revenue (AAARRR). We identificeren en optimaliseren deze punten constant voor maximale groei.

Een effectieve marketingfunnel staat of valt met een naadloze automatisering om soepel te blijven draaien, zonder menselijke tussenkomst. Met een goed uitgedachte marketing automation workflow geef je leads de vrijheid om in hun eigen tempo door jouw content te navigeren en de stappen van de funnel te doorlopen. Je kunt zelfs bepalen welke content wel of niet wordt aangeboden aan mensen die specifieke acties op jouw kanalen hebben ondernomen.
 

Deze bedrijven zien nu automatisch leads door de funnel sijpelen dankzij shakeUp

Marketing automation

Beter een dag drie uur automatiseren dan elke dag een halfuur dezelfde taak te moeten doen. Marketing automation maakt gebruik van software om repetitieve marketingtaken te automatiseren. 

Maar daarnaast draait marketing automation niet alleen om efficiëntie, maar ook om het leveren van waarde aan je klanten. We gebruiken deze technologie om personalisatie te vergroten, processen te stroomlijnen en klanten door de hele funnel te begeleiden. Het resultaat is een diepere klantrelatie en betere bedrijfsresultaten.

Bij shakeUp zijn we niet alleen experts in funnel marketing, maar we zijn ook trotse HubSpot-partner. Hoewel HubSpot onze go-to tool is, hebben we ook uitgebreide ervaring met andere tools zoals ActiveCampaign, Brevo, Mailerlite en Mailchimp. We begrijpen dat elke onderneming uniek is, en we passen onze aanpak aan om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Een funnel expert voor jouw organisatie?

Ready to shake things Up?

  • Vraag meer informatie aan en start vandaag met het creëren van meer leads dankzij de strategische aanpak van onze marketing experten

Nog interessante blogs voor jou

Drie Marketingtrends die Misschien Niet Meegaan naar 2025

Marketingtrends zijn vluchtig van aard en veranderen voortdurend. Als marketeer is het belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen aan deze evolutie. Als je nog steeds vasthoudt aan dezelfde strategieën van jaren geleden, is het hoog tijd voor vernieuwing.

 

Hieronder bespreken we drie marketingtrends die hun kracht lijken te verliezen in 2024:

 

Een succesvolle marketingstrategie: van data naar actie

Een effectieve marketingstrategie vereist een grondige analyse, een doordachte strategie en een gedegen opvolging. Bij shakeUp begrijpen we het belang van deze drie pijlers. In dit blogartikel nemen we je mee in onze aanpak, waarbij Team Analytics, Strategy en Performance een cruciale rol spelen. Door middel van gegevensgestuurde inzichten, strategische planning en voortdurende monitoring werken we samen aan het realiseren van succes voor onze klanten.

Gas geven naar groei: Platform Rijschoollesgever

Platform Rijschoollesgever heeft de versnelling ingezet op weg naar succes, samen met shakeUp! Deze bijzondere rit bracht niet alleen groei in de rijschoolbranche, maar ook op de digitale snelweg. Ontdek hoe ze samen hun online zichtbaarheid hebben vergroot, leads hebben gegenereerd en zelfs een afslag hebben genomen richting beleidsvorming in de wereld van rijscholen. Een opwindend avontuur vol groei, innovatie en de belofte van een betere toekomst in de wereld van rijlessen.

Contacteer ons

shakeUp by Up
053 28 03 73
shake@shakeup.be
BE 0746.712.433

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp