Marketingplan

Van strategie naar concreet actieplan

Wanneer de marketingaudit het landschap in kaart heeft gebracht en de marketingstrategie de koers op lange termijn heeft bepaald, is het tijd om de concrete route te gaan uitschrijven in het marketingplan

 

Wat is een marketingplan?

Een marketingplan is een dynamisch document dat als concrete routekaart fungeert voor jouw marketingactiviteiten. Het omvat een beknopt overzicht van de belangrijkste punten uit de audit, een grondige beoordeling van jouw markt, inclusief doelgroep, concurrentie en trends, specifieke doelen die je wilt bereiken met jouw marketinginspanningen, de algemene aanpak om die doelen te bereiken, de specifieke instrumenten en kanalen die je zult gebruiken om de strategie uit te voeren, het toegewezen budget voor jouw marketingactiviteiten, en de verantwoordelijkheden en taken van de teams die het plan uitvoeren.

Een marketingplan uitdaging?

Waarom heb je een marketingplan nodig?

Een goed doordacht marketingplan biedt tal van voordelen, waaronder doelgerichtheid, het richten van jouw boodschap op de juiste mensen en het onderscheiden van jouw bedrijf van de concurrentie.

 

 

Deze bedrijven wezen we al de weg

Hoe stellen wij een marketingplan op?

Het opstellen van een marketingplan is een gestructureerd proces dat verschillende stappen omvat. Alles begint bij een audit. Met deze grondige analyse als vertrekpunt, hebben we een duidelijk vizier op waar we naartoe moeten. We stellen een concreet actieplan op van zowel technische als strategische ingrepen om je op weg te helpen naar world domination.

Terwijl een marketingstrategie een globale langetermijnvisie geeft, concretiseren we in het marketingplan deze visie in een concreet actieplan op korte en middellange termijn. Hierbij geven we prioriteit aan de quick wins en de optimalisaties met hoge prioriteit alvorens we ons gaan focussen op performance marketing.

Bij shakeUp staan we klaar om jou te helpen bij het opstellen van een effectief marketingplan dat jouw bedrijf naar nieuwe hoogten tilt. Onze expertise en ervaring zijn jouw troeven om doelstellingen te behalen en groei te realiseren.

 

Een marketing strateeg voor jouw organisatie?

Shake things Up

Vraag vandaag meer informatie over je performance audit aan & ontvang een analyse van je website en marketing efforts

Interessante blogs voor jou

Drie Marketingtrends die Misschien Niet Meegaan naar 2025

Marketingtrends zijn vluchtig van aard en veranderen voortdurend. Als marketeer is het belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen aan deze evolutie. Als je nog steeds vasthoudt aan dezelfde strategieën van jaren geleden, is het hoog tijd voor vernieuwing.

 

Hieronder bespreken we drie marketingtrends die hun kracht lijken te verliezen in 2024:

 

Een succesvolle marketingstrategie: van data naar actie

Een effectieve marketingstrategie vereist een grondige analyse, een doordachte strategie en een gedegen opvolging. Bij shakeUp begrijpen we het belang van deze drie pijlers. In dit blogartikel nemen we je mee in onze aanpak, waarbij Team Analytics, Strategy en Performance een cruciale rol spelen. Door middel van gegevensgestuurde inzichten, strategische planning en voortdurende monitoring werken we samen aan het realiseren van succes voor onze klanten.

Gas geven naar groei: Platform Rijschoollesgever

Platform Rijschoollesgever heeft de versnelling ingezet op weg naar succes, samen met shakeUp! Deze bijzondere rit bracht niet alleen groei in de rijschoolbranche, maar ook op de digitale snelweg. Ontdek hoe ze samen hun online zichtbaarheid hebben vergroot, leads hebben gegenereerd en zelfs een afslag hebben genomen richting beleidsvorming in de wereld van rijscholen. Een opwindend avontuur vol groei, innovatie en de belofte van een betere toekomst in de wereld van rijlessen.

Contacteer ons

shakeUp by Up
053 28 03 73
shake@shakeup.be
BE 0746.712.433

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp