Op weg naar online succes: Techsquads marketingplan onder de loep

Techsquad, een IT-beheerbedrijf, bevond zich op een groeiplateau en wilde nieuwe klanten aantrekken. Ze stonden voor de uitdaging om hun online aanwezigheid te verbeteren. In samenwerking met shakeUp begonnen ze aan deze reis om hun groeiambities waar te maken. We begonnen met een diepgaande audit om inzicht te krijgen in hun huidige online situatie en ontwikkelden vervolgens een krachtig marketingplan met de nadruk op performance marketing.

Wie is Techsquad ?

Techsquad beschouwt zichzelf als een interne IT dienst die gespecialiseerd is in 'managed services' voor KMO's met maximaal 50 werknemers. Ze omarmen elk facet van IT-beheer en bieden oplossingen die naadloos aansluiten op de behoeften van hun klanten. Met maandcontracten streven ze ernaar om onaangename financiële verrassingen voor hun klanten te vermijden. 

In de KMO-wereld wordt IT vaak beschouwd als een kost in plaats van een waardevolle investering. Daarom had Techsquad één doel voor ogen: de perceptie van IT in deze sector transformeren en laten zien hoe het kan bijdragen aan groei en efficiëntie

 

De uitdaging

Techsquad zocht de hulp van shakeUp met een duidelijke doelstelling: 2 tot 5 nieuwe klanten aantrekken om hun groei te versnellen. Ze beseften dat ze een gedetailleerd marketingplan nodig hadden, afgestemd op hun behoeften als kleine onderneming. Wat deze uitdaging nog boeiender maakte, was dat Techsquad tot voor kort weinig investeerde in online en offline marketing. Ze vertrouwden vooral op mond-tot-mondreclame.

Onze marketingstappen voor Techsquad

Onze eerste stap was een uitgebreide audit van de huidige online situatie van Techsquad. Dit gaf ons waardevolle inzichten in hun positie op de markt en de uitdagingen waarmee ze werden geconfronteerd. Vervolgens stelden we een uitgebreid marketingplan op, met een sterke focus op performance marketing. Dit plan zou niet alleen helpen bij het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook bij het veranderen van de perceptie van IT in de KMO-sector.

Resultaten

Belangrijkste ontdekkingen tijdens de marketingaudit voor Techsquad:

  • Online zichtbaarheid benchmarking: In vergelijking met hun concurrenten hebben we vastgesteld dat Techsquad zich nog in een vroege fase bevindt op het gebied van online zichtbaarheid.
  • SEO-Optimalisatie noodzaak: Een cruciale bevinding was de dringende behoefte aan verbetering van de SEO-score van Techsquad.

We benadrukten het belang van technische optimalisaties, met name gericht op het versnellen van de laadsnelheid van hun website. Ons advies omvatte de ontwikkeling van hoogwaardige SEO-content, waaronder webinars, gestructureerde blogs en gebruiksscenario's om organisch verkeer te vergroten.

  • SEA en sociale media kansen: Opmerkelijk was het ontbreken van strategieën voor Search Engine Advertising (SEA) en sociale media. We identificeerden hier kansen voor merkbekendheid en conversieverbetering.

Digitale tracking en analysetools:  Om de voortgang effectief te monitoren, adviseerden we het implementeren van online trackinginstrumenten zoals Google Tag Manager en Google Analytics 4. Hiermee kan Techsquad een solide basis voor verdere optimalisatie vaststellen.

Tips om jouw eigen online zichtbaarheid te verbeteren

 

  1. Optimaliseer voor zoekmachines (SEO): Verbeter de rangschikking van je website in zoekmachines zoals Google door relevante zoekwoorden in je inhoud te gebruiken, meta-tags te optimaliseren, interne en externe links te bouwen en zorg te dragen voor technische SEO-aspecten zoals laadsnelheid en mobiele responsiviteit.

 

  1. Creëer waardevolle content: Publiceer regelmatig hoogwaardige, relevante en informatieve content op je website en blog. Deze content trekt niet alleen bezoekers aan, maar kan ook gedeeld worden op sociale media en andere platforms, wat je zichtbaarheid vergroot.

 

  1. Maak gebruik van sociale media platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn om je merk te promoten en te interageren met je doelgroep. Deel je content, reageer op opmerkingen en berichten, en bouw een betrokken online gemeenschap op.


Overweeg het gebruik van betaalde advertenties op platforms zoals Google Ads, Meta Ads of LinkedIn Ads. Dit stelt je in staat om specifieke doelgroepen te targeten en je zichtbaarheid te vergroten bij mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in je producten of diensten.

Ook een content strategie? Maak een afspraak met Steffi van shakeUp

Nog interessante blogs voor jou

Drie Marketingtrends die Misschien Niet Meegaan naar 2025

Marketingtrends zijn vluchtig van aard en veranderen voortdurend. Als marketeer is het belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen aan deze evolutie. Als je nog steeds vasthoudt aan dezelfde strategieën van jaren geleden, is het hoog tijd voor vernieuwing.

 

Hieronder bespreken we drie marketingtrends die hun kracht lijken te verliezen in 2024:

 

shakeUp bouwt aan een strategische partnership met Google

We zijn verheugd om aan te kondigen dat shakeUp, een performance digital marketing agency, nu officieel een Google Certified Partner is. Deze certificering is een erkenning van onze Google Ads-expertise en toewijding tot het leveren van maximale campagneprestaties voor onze klanten binnen Google Ads. In dit blogartikel vertellen we je wat dit betekent voor onze klanten en welke voordelen dit digital partnership oplevert. 

 

 

Een succesvolle marketingstrategie: van data naar actie

Een effectieve marketingstrategie vereist een grondige analyse, een doordachte strategie en een gedegen opvolging. Bij shakeUp begrijpen we het belang van deze drie pijlers. In dit blogartikel nemen we je mee in onze aanpak, waarbij Team Analytics, Strategy en Performance een cruciale rol spelen. Door middel van gegevensgestuurde inzichten, strategische planning en voortdurende monitoring werken we samen aan het realiseren van succes voor onze klanten.

Contacteer ons

shakeUp by Up
053 28 03 73
shake@shakeup.be
BE 0746.712.433

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp