Verbeter jouw rendabiliteit met smarketing | shakeUp

“Invest in marketing”, they said.
“It will be fun”, they said.

We kunnen er niet omheen. Marketing maakt of kraakt jouw bedrijf. Hoe fantastisch zou het zijn als jouw promotievideo een hit wordt op sociale media? Daarentegen kunnen slechte leadopvolgingen al de marketing efforts in het water laten vallen. Om die reden is het belangrijk slim in te zetten op marketing, ofwel 'smarketing'. 

Smarketing duidt op een perfecte afstemming tussen marketing- en salesprocessen.

Als er iets is wat shakeUp écht goed kan, dan is het wel smarketing.

In welke levensfase zit jouw marketingafdeling?

Een goede smarketingstrategie is gekoppeld aan de fase waarin jouw bedrijf zich bevindt.

Als je jouw marketingafdeling van nul af aan wil opstarten, kies je best voor een allround marketeer. Logischerwijs zijn deze profielen schaars en vaak weggekaapt door gevestigde marketingbureaus.

Je start dus best met de aanwerving van een content marketeer en grafisch vormgever. Nadien kan je uitbreiden door te investeren in meer technische marketingprofielen.

Ofwel schakel je een marketingbureau in dat alle expertise reeds in huis heeft. Zij zullen de gepaste strategie voor de levensfase van jouw bedrijf opzetten en bijsturen waar nodig.

Is er vlotte communicatie tussen sales & marketing?

Bij een goede smarketingstrategie spreken we van gedeelde doelstellingen tussen marketing en sales. 

  • Is sales louter bezig met prospecteren?
  • Merk je frustraties op van sales t.o.v. de leads die ze ontvangen van marketing?
  • Ben je op zoek naar efficiënter lead management? 

Dan kunnen wij jou helpen richting een doelgerichte aanpak!

Het noodzakelijk dat beide teams dezelfde taal spreken en continu aftoetsen wat wel en niet werkt. Om die reden is het opportuun dat er binnen hetzelfde CRM-systeem gewerkt wordt, zodat sales precies weet hoe warm de leads zijn die de marketeers hun serveren.

Zo weten jouw salesmedewerkers exact welke artikelen/diensten jouw prospect interessant vonden tijdens hun websitebezoeken. De salesmedewerker kan hier slim op inspelen tijdens prospectie.

Benieuwd welke skills we in huis hebben om jouw bedrijf te helpen met smarketing? 

Smarketing bij shakeUp

Vincent De Geyndt, Managing Partner van shakeUp, getuigt positief over de impact van smarketing: "Sinds ons marketingteam en salesteam volledig aligned zijn, is onze leadtime gedaald van 89 naar 27 dagen. Onze conversieratio steeg eveneens met 12,5%."

Als allround commerciële partner ondersteunt salesUp bedrijven in een gestroomlijnde bedrijfsstrategie. Zowel sales, marketing en customer service werken samen in één dashboard. 

“We ondersteunen bedrijven eigenlijk in al hun commerciële activiteiten, zodat ze hun omzetdoelstellingen zo snel mogelijk bereiken."

Maak een afspraak met Steffi van shakeUp

Nog interessante blogs voor jou

Drie Marketingtrends die Misschien Niet Meegaan naar 2025

Marketingtrends zijn vluchtig van aard en veranderen voortdurend. Als marketeer is het belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen aan deze evolutie. Als je nog steeds vasthoudt aan dezelfde strategieën van jaren geleden, is het hoog tijd voor vernieuwing.

 

Hieronder bespreken we drie marketingtrends die hun kracht lijken te verliezen in 2024:

 

shakeUp bouwt aan een strategische partnership met Google

We zijn verheugd om aan te kondigen dat shakeUp, een performance digital marketing agency, nu officieel een Google Certified Partner is. Deze certificering is een erkenning van onze Google Ads-expertise en toewijding tot het leveren van maximale campagneprestaties voor onze klanten binnen Google Ads. In dit blogartikel vertellen we je wat dit betekent voor onze klanten en welke voordelen dit digital partnership oplevert. 

 

 

Een succesvolle marketingstrategie: van data naar actie

Een effectieve marketingstrategie vereist een grondige analyse, een doordachte strategie en een gedegen opvolging. Bij shakeUp begrijpen we het belang van deze drie pijlers. In dit blogartikel nemen we je mee in onze aanpak, waarbij Team Analytics, Strategy en Performance een cruciale rol spelen. Door middel van gegevensgestuurde inzichten, strategische planning en voortdurende monitoring werken we samen aan het realiseren van succes voor onze klanten.

Contacteer ons

shakeUp by Up
053 28 03 73
shake@shakeup.be
BE 0746.712.433

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp