Hivolta: De weg naar zonovergoten succes in online marketing

In het zonovergoten landschap van Oost-Vlaanderen schittert een uniek verhaal van duurzame energie: Hivolta. Dit bedrijf omarmt de zon en maatwerk als geen ander. Geen standaardoplossingen hier, maar een persoonlijke benadering van elke klant.  Hivolta - een toen nog startUp- klopte bij shakeUp aan om hun merkbekendheid te vergroten, hun online aanwezigheid te versterken en leads te genereren. We nemen je graag mee op een reis door het inspirerende succesverhaal van Hivolta.

Wie is Hivolta ?

Hivolta is een nieuw bedrijf, gevestigd in Gent, gespecialiseerd in zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen. Hivolta streeft naar het vergroten van hun online aanwezigheid en het genereren van waardevolle leads.

 

De uitdaging

De belangrijkste uitdaging waarmee Hivolta werd geconfronteerd, was het bereiken van de volgende marketingdoelstellingen:

  • Awareness in Oost- en West-Vlaanderen: Het vergroten van de naamsbekendheid van Hivolta en hun producten in de aangegeven regio.
  • Vindbaarheid in Google: Zorgen dat Hivolta verschijnt in Google-zoekresultaten wanneer potentiële klanten zochten naar termen zoals "zonnepanelen", "thuisbatterijen" en "laadpalen".

Online leadgeneratie: Het laten groeien van de salesfunnel door het genereren van online leads.

Wat hebben we gedaan?

We begonnen onze samenwerking met Hivolta door de branding te verzorgen, waaronder het ontwerpen van een logo, visitekaartjes en voertuigbestickering. Vervolgens ontwikkelden we een professionele website voor Hivolta, geoptimaliseerd voor conversie.

We lanceerden Google advertenties (SEA) campagnes om onmiddellijke zichtbaarheid te creëren. Daarnaast voerden we Search Engine Optimization (SEO) uit om de organische ranking van Hivolta te verbeteren. Een contentmarketingstrategie, bestaande uit relevante blogs, versterkte hun positie in zoekresultaten.

 

 

Resultaten

Dankzij onze inspanningen hebben we opmerkelijke resultaten behaald:

  • Awareness: Hivolta genoot een aanzienlijke toename in naamsbekendheid in Oost- en West-Vlaanderen.
  • Vindbaarheid in Google: De website van Hivolta verscheen hoog in de zoekresultaten voor relevante zoekwoorden, en de SEO-inspanningen blijven de ranking verbeteren.
  • Online leadgeneratie: We genereerden 78 waardevolle online leads via SEA en SEO, wat de salesfunnel aanzienlijk heeft vergroot.

Cedric van Hivolta

"Op één kwartaal haalden we 75 aanvragen met de Google Advertentiecampagnes die shakeUp voor ons opzette. We zijn dan ook super enthousiast naar de volgende kwartalen" - Cedric van Hivolta

Tips voor succesvolle online marketing:

  1. Consistente branding voor herkenbaarheid: Het handhaven van consistentie in uw merk, inclusief logo, kleuren en communicatie, is cruciaal. Dit helpt klanten uw merk gemakkelijk te herkennen en versterkt vertrouwen.
  2. SEA en SEO voor zichtbaarheid: Investeer in zowel betaalde advertenties (SEA) als organische optimalisatie (SEO) om zowel korte- als langetermijnzichtbaarheid in zoekmachines te verzekeren.
  3. Contentmarketing voor autoriteit en verkeer: Contentmarketing is van vitaal belang voor het vestigen van uw autoriteit in uw branche en het aantrekken van organisch verkeer. Door waardevolle content te delen, bouwt u vertrouwen op en verbetert u uw online aanwezigheid.

Ook een content strategie? Maak een afspraak met Steffi van shakeUp

Nog interessante blogs voor jou

Drie Marketingtrends die Misschien Niet Meegaan naar 2025

Marketingtrends zijn vluchtig van aard en veranderen voortdurend. Als marketeer is het belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen aan deze evolutie. Als je nog steeds vasthoudt aan dezelfde strategieën van jaren geleden, is het hoog tijd voor vernieuwing.

 

Hieronder bespreken we drie marketingtrends die hun kracht lijken te verliezen in 2024:

 

shakeUp bouwt aan een strategische partnership met Google

We zijn verheugd om aan te kondigen dat shakeUp, een performance digital marketing agency, nu officieel een Google Certified Partner is. Deze certificering is een erkenning van onze Google Ads-expertise en toewijding tot het leveren van maximale campagneprestaties voor onze klanten binnen Google Ads. In dit blogartikel vertellen we je wat dit betekent voor onze klanten en welke voordelen dit digital partnership oplevert. 

 

 

Een succesvolle marketingstrategie: van data naar actie

Een effectieve marketingstrategie vereist een grondige analyse, een doordachte strategie en een gedegen opvolging. Bij shakeUp begrijpen we het belang van deze drie pijlers. In dit blogartikel nemen we je mee in onze aanpak, waarbij Team Analytics, Strategy en Performance een cruciale rol spelen. Door middel van gegevensgestuurde inzichten, strategische planning en voortdurende monitoring werken we samen aan het realiseren van succes voor onze klanten.

Contacteer ons

shakeUp by Up
053 28 03 73
shake@shakeup.be
BE 0746.712.433

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp